Sos pesto cu busuioc si parmezan

Printeaza

Sos pesto cu busuioc si parmezan din: busuioc proaspăt, seminţe de pin, parmezan, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, suc de lămâie (opţional).

Sos pesto cu busuioc si parmezan

Ingrediente:

  • 3 mâini pline de busuioc proaspăt, bine ales
  • 1 mână de seminţe de pin uşor prăjite
  • 1 mână plină de brânză parmezan rasă
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un strop de suc de lămâie (opţional)

Mod de preparare:

Puneţi usturoiul în jmojar sau în robotul de bucătărie. Dacă vă place gustul puternic de usturoi, puteţi adăuga mai mult, dar eu pun în jur de 1/4 căţel, care este destul de puternic când este crud.

Măcinaţi-I sau zdrobiţi-l cu frunzele de busuioc proaspete. Adăugaţi seminţele de pin răcite, coapte şi aurii la amestec şi măcinaţi sau zdrobiţi.

Turnaţi totul într-un bol şi adăugaţi jumătate din parmezan. Amestecaţi încet şi adău­gaţi uleiul de măsline, destul cât să lege sosul şi să ajungă la consistenţa dorită — semilichid, dar ferm.

Gustaţi şi adăugaţi puţină sare şi piper, dar şi restul de brânză. Mai puneţi nişte ulei şi gustaţi din nou. Adăugaţi în continuare câte puţin din una sau alta, până când obţineţi combinaţia potrivită.

Nu sunt reguli clare, dar atât timp cât e proaspăt şi conţine cele mai bune ingrediente, va avea întotdeauna un gust minunat.

La sfârşit când gustaţi, e posibil să mai fie nevoie de un strop de suc de lămâie. Acesta nu este listat în toate reţetele, dar este destul de plăcut, pentru că scoate în evidenţă aroma busuiocului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.