Sos de paine
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de sos de paine din: lapte integral, ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, paine alba, unt sarat si nucsoara.
- 600 ml lapte integral
- 1 ceapa curatata, intreaga, in care s-au infipt 3 cuisoare
- 6 boabe de piper
- 1 frunza de dafin
- 8 felii de paine alba veche, fara coaja si mezul tocat grosier
- 50 g unt sarat
- nucsoara
Mod de preparare:
Se pun intr-o tigaie laptele, ceapa, boabele de piper si frunza de dafin si se aduc incet la fierbere. Se stinge focul si se lasa deoparte 15 minute. Se strecoara laptele intr-o tigaie curata si se incalzeste usor.
Se amesteca painea treptat in tigaie, pana ce sosul s-a ingrosat, iar miezul de paine s-a sfaramat. Se bate untul in tigaie si se adauga o cantitate suficienta de nucsoara macinata, sare si piper, apoi se serveste imediat.
Sos de paine
Pofta buna!