Sos Mornay
PrinteazaO reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara.
- 30 g unt fără sare
- 30 g făină simplă
- 500 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 100 g brânză gruyere, rasă
- un vârf de cuţit de nucşoară măcinată
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic spre mediu. Turnaţi în ploaie făina şi prăjiţi-o 1-2 minute, fară a o lăsa să se rumenească, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
Luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi încet laptele, bătând cu telul pentru a evita formarea cocoloaşelor. Reveniţi deasupra aragazului, la foc mediu, şi lăsaţi sosul să fiarbă, amestecând constant. Fierbeţ:i-13-4 minute, până când aderă la dosul unei linguri. Dacă are cocoloaşe, strecuraţi-1 printr-o sită fină şi reînicălziţi-1 în cratiţă.
Luaţi sosul de pe aragaz, adăugaţi gălbenuşurile şi brânza departe de flacără, şi ames;tecaţi. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.
Incoming search terms:
- sos mornay