Sos Mornay

Printeaza

O reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara.

Ingrediente:Sos Mornay

  • 30 g unt fără sare
  • 30 g făină simplă
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g brânză gruyere, rasă
  • un vârf de cuţit de nucşoară măcinată

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic spre mediu. Turnaţi în ploaie făina şi prăjiţi-o 1-2 minute, fară a o lăsa să se rumenească, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi încet laptele, bătând cu telul pentru a evita formarea cocoloaşelor. Reveniţi deasupra aragazului, la foc mediu, şi lăsaţi sosul să fiarbă, amestecând constant. Fierbeţ:i-13-4 minute, până când aderă la dosul unei linguri. Dacă are cocoloaşe, strecuraţi-1 printr-o sită fină şi reînicălziţi-1 în cratiţă.

Luaţi sosul de pe aragaz, adăugaţi gălbenuşurile şi brânza departe de flacără, şi ames;tecaţi. Condimen­taţi cu sare, piper şi nucşoară.

Sos Mornay

 

Incoming search terms:

  • sos mornay

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.