Sos mediteranean cu busuioc

Printeaza

Sos mediteranean cu busuioc din: ulei de masline, ceapa, codite de telina, usturoi, morcovi, ciuperci, dovlecei, piure de rosii, supa limpede de pui, frunze de busuioc, otet.

Ingrediente:Sos_mediteranean_cu_busuioc

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, razuita
  • 2 codite de telina, tocata
  • 2 catei de usturoi, intregi necuratati
  • 2 morcovi, razuiti
  • 150 g ciuperci, tocate
  • 2 dovlecei, razuiti
  • 3 linguri piure de rosii
  • 2×400 conserva de rosii in suc
  • 600 ml supa limpede de legume
  • cateva frunze de busuioc proaspat, rupt
  • 1 lingura otet balsamic

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc încinge uleiul şi şofează ceapa, ţelina, usturoiul îşi morcovul 10 min. Adaugă ciupercile, vânătă şi dovleceii şi ţine pe foc încă 5 min.

Stinge cu piureul de roşii, roşiile din conservă, supa de legume şi oţetul balsamic. Fierbe înăbuşit 30 min.

Când se mai răcoreşte pasează jumătate din cantitate şi apoi combină cu restul de sos.

Sos mediteranean cu busuioc

Sos_mediteranean_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.