Sos de lamaie (Citronette)

Printeaza

O reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper.

Ingrediente:Sos de lamaie (Citronette)

  • 1 lamaie (zeama)
  • 9 linguri ulei de masline extravirgin
  • ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita sare, un praf de piper si amesteca pana cand se dizolva complet sarea. Toarna treptat uleiul de masline, batand cu furculita sau cu un tel micut.

Toacă ierburile aromatice şi adaugă-le în emulsia obţinută. Ierburile aromatice se aleg în funcţie de felul de mân­care la care vei folosi sosul: mărarul este indicat la realizarea marinatelor pentru peşte, în timp ce pătrunjelul, rozmari­nul, salvia şi cimbrul sunt ideale la prepararea marinatelor pentru carnea albă.

Sos de lamaie

Sos de lamaie (Citronette)

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • sos de lamaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.