Sos Jus

Printeaza

O reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături de coaste de miel prăjite şi varză chinezească la aburi.

Ingrediente:Sos Jus

  • 500 g carne prăjită
  • 500 ml supă brună, pentru carnea roşie, sau supă albă, pentru carnea albă
  • un morcov tăiat
  • o ceapa taiata
  • o tulpină de praz tăiată
  • un praz tăiat
  • o frunză de dafin
  • 2 fire de cimbru proaspăt
  • 3 boabe de piper

 

Mod de preparare:

După ce se prăjeşte carnea, scoateţi-o din cratiţă şi lăsaţi-o deoparte 15 minute. Dacă în cratiţă s-a lăsat foarte multă grăsime, vărsaţi o parte din ea, lăsând o cantitate suficientă pentru a prăji legumele. într-un vas separat, încingeţi sosul la foc mediu.

Puneţi morcovul, ţelina şi prazul la prăjit şi înăbuşiţi-le cinci minute uşor pe aragaz, până capătă o culoare aurie, amestecând constant cu o lingură de lemn pentru a nu se arde. Scurgeţi grăsimea în exces şi adăugaţi frunza de dafin, cimbrul şi boabele de piper. Adăugaţi supă fierbinte, frecând constant la fundul cratiţei cu lingura de lemn, până când fierbe compoziţia.

Turnaţi sosul rămas şi lăsaţi compoziţia să fiarbă. Micşoraţi flacăra şi fierbeţi-l la foc mic circa 5-10 minute, până când scade la jumătate, curăţând spuma şi grăsimea ridicate la suprafaţă în timpul fierberii. Strecuraţi sosul într-o cană. Condimentaţi-l cu sare şi piper după gust.

Sos Jus

Sos Jus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.