Sos foarte picant

Printeaza

O reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:

  • 150 ml vin alb
  • 1 lingura otet
  • 1 ceapa
  • 1 ramura de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi vinul cu oţetul şi puneţi compoziţia la fiert. Adă­ugaţi ceapa tăiată fin, cimbrul şi dafinul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic până se reduce compoziţia la 2/3. Adăugaţi apoi sucul de roşii, piperul, ardeiul iute tocat cât mai mărunt şi mai fierbeţi 5 minute.

Strecurati sosul si serveiti-l cu paste, ornate cu mult patrunjel verde tocat.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.