Sos din legume pentru iarna

Printeaza

Sos din legume pentru iarna din: gogosari, rosii, ceapa, morcovi, usturoi, radacina de patrunjel, zahar, foi de dafin, radacina de telina, ardei iute, sare de mare, cimbru, marar, ienibahar, scortisoara, cuisoare, bulion, otet.

Ingrediente:Sos_din_legume_pentru_iarna

  • 10 gogosari
  • 10 rosii
  • 7 cepe
  • 7 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 4 radacini de patrunjel cu tot cu frunze
  • 4 linguri zahar
  • 4 foi ded afin
  • 3 radacini mici de telina cu tot cu frunze
  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri sare de mare
  • 3 crengute de cimbru
  • 3 tije de marar uscat
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 varf de lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf de lingurita cuisoare macinate
  • 500 g bulion
  • 100 ml otet

 

Mod de preparare:

Speli legumele, le cureţi şi le dai prin maşina de tocat. Le pui într-o oală mare împreună cu condi­mentele, sarea şi zahărul. Le fierbi la foc mediu, pen­tru aproximativ 1 oră din momentul în care începe să clocotească. Stingi focul şi laşi sosul să se răcorească.

Scoţi din oală frunzele de dafin, mărarul şi crenguţele de cimbru, apoi strecori sosul sau îl treci prin maşina de tocat roşii pentru bulion. Adaugi bulionul şi oţetul, potriveşti de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 30-40 de minute.

Pui sosul în borcane mici sau sticluţe de 330 ml, le înfiletezi bine, le aşezi într-o oală cu apă pe fun­dul căreia ai pus un pro­sop şi fierbi pentru 15-20 de minute.

Acoperi oala cu o pătură groasă şi le laşi la răcit până a doua zi. Păstrezi borcanele într-un loc întunecat şi rece. Foloseşti salsa pentru a condimenta supe, ciorbe, sosuri pentru paste, ames­tecuri de carne tocată, aproape orice mâncare.

Sos din legume pentru iarna

Sos_din_legume_pentru_iarna

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.