Sos delicios de dovlecei

Printeaza

Sos delicios de dovlecei din: dovlecei, usturoi, tahini, lamaie, iaurt, menta, ulei de masline.

Ingrediente:Sos delicios de dovlecei

  • 2 dovlecei mari, spălaţi
  • 1 căţel mic de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură de tahini
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură de iaurt grecesc
  • 1 mână de mentă, frunzele desprinse şi tocate
  • 1/2 linguriţă ulei de măsline, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. înveleşte dovleceii întregi în folie de aluminiu, apoi pune-i în cuptor şi coace-i 20 de minute sau până când se simt moi în momentul în care îi înţepi cu o furculiţă. Scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcească de tot.

Pune dovleceii în robotul de bucătărie, împreună cu usturoiul, şi pasează ingredientele. Adaugă sosul tahini şi zeama de lămâie şi asezonează, apoi reporneşte robotul. Transferă sosul într-un bol, apoi încorporează iaurtul în el şi puţină mentă.

Stropeşte-l cu ulei de măsline şi presară deasupra restul de mentă, înainte de a-l servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.