Sos de vişine

Printeaza

Sos de vişine

Ingrediente:Sos de vişine

  • 500 g vişine
  • 25 g unt
  • 1 lingură făină
  • 2 ceşti zeamă de carne
  • 2 linguri smîntînă
  • zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Punem într-o cratiţă untul şi vişinile curăţate de sîmburi; acoperim şi lăsăm să fiarbă încet. Presărăm deasupra o lingură de făină, acoperim şi lăsăm să fiarbă mai departe.

Turnăm zeama de carne şi adăugăm, după gust, sare şi zahăr. Fierbem sosul încă 5—6 minute, înainte de a servi la masă, amestecăm cu smîntînă proaspătă.

Servim acest sos la friptură sau la ra­sol de carne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.