Sos de usturoi cu dovlecei

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie, ardei gras, sare, patrunjel si otet.

Ingrediente:Sos de usturoi cu dovlecei

  • 1 căpăţână usturoi
  • dovlecei
  • ulei
  • 1 roşie (mai mare şi cărnoasă)
  • 1 ardei gras
  • sare
  • pătrunjel verde
  • puţin oţet

 

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl ames­teci cu puţină sare, apoi torni uleiul în fir subţire, până se formează o maioneză. Adaugi roşia curăţată de pieliţă şi tocată mărunt, apoi ardeiul şi pătrunjelul tocate mărunt.

Potriveşti de sare şi dai puţin la rece. In timp ce faci maioneza picuri din când în când, puţin oţet pentru a nu se tăia.Pentru cei care nu tolerează ardeiul crud, se poate pune şi ardei copt.

Pentru garnitură îţi mai tre­buie: 1 dovlecel spălat, tăiat felii subţiri, dat cu puţină sare şi apoi spălat şi uscat cu un prosop de hârtie. Apoi îl dai prin făină şi îl prăjeşti în puţin ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.