Sos de tarhon I

Printeaza

Sos de tarhon I

Ingrediente:Sos de tarhon

  • 250 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură zeamă de carne
  • 1—2 linguriţe tarhon tocat
  • 1 linguriţă oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topim o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm puţin oţet, zeamă de carne şi două gălbenuşuri. Amestecăm totul la foc. Cînd punem gălbenuşurile, compoziţia nu mai trebuie să cloco­tească. Amestecăm repede ca să se lege sosul şi să nu se taie.

Tragem crăticioara de la foc şi adăugăm şi celelalte două gălbenuşuri crude, amestecînd mereu,

Punem din nou puţin pe foc şi, fără să mai clocotească, legăm sosul repede. Luăm crăticioara de la foc şi punem un­tul, bucăţică cu bucăţică, bătînd repede cu telul. Presărăm puţină sare şi piper alb, după gust. Cînd sosul s-a legat ca o cremă care se ţine pe lopăţică, nu tre­buie să mai fiarbă.

Adăugăm tarhon to­cat şi amestecăm.

Sosul nu trebuie să fie prea acru. Dacă este prea legat, picu­răm puţin oţet sau lămîie. Il ţinem la cald pe baia de apă.

Sosul de tarhon se serveşte cu turnedos, frigărui etc.

Dacă sosul se taie, îl putem drege turnînd la o margine a crăticioarei cîte pu­ţină apă rece sau puţină zeamă de carne, şi bătînd într-una.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.