Sos de soia cu legume
PrinteazaSos de soia cu legume din: soia, pasta de rosii, morcov, telina, ulei, ceapa, busuioc, sare, piper.
- 100 g soia mărunţită sau cuburi
- 2 cutii mici de pastă de roşii
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă mică
- 1 foaie dafin
- 1 fir de busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Soia se fierbe şi se pasează. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se prăjeşte împreună cu legumele rase. Când au căpătat culoare aurie, se amestecă cu soia pasată şi se mai prăjesc cinci minute.
Apoi se adaugă pasta de roşii, condimentele şi o cantitate de apă egală cu a compoziţiei de până acum. Se lasă la fiert 3-4 ore, la foc mic, şi se completează din când în când cu apă, până când sosul devine moale ca o cremă.
Pofta buna!