Sos de soia cu legume

Printeaza

Sos de soia cu legume din: soia, pasta de rosii, morcov, telina, ulei, ceapa, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Sos de soia cu legume

  • 100 g soia mărunţită sau cuburi
  • 2 cutii mici de pastă de roşii
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir de busuioc verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Soia se fierbe şi se pasează. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se prăjeşte împreună cu legu­mele rase. Când au căpătat culoare aurie, se amestecă cu soia pasată şi se mai prăjesc cinci minute.

Apoi se adaugă pasta de roşii, condi­mentele şi o cantitate de apă egală cu a compo­ziţiei de până acum. Se lasă la fiert 3-4 ore, la foc mic, şi se completează din când în când cu apă, până când sosul devine moale ca o cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.