Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)

Printeaza

Sos de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper, sare.

Ingrediente:Sos_de_rosii_cu_cimbru

  • 10  kg rosii
  • 5 kg ardei (gogosar si capia)
  • 1 crenguta de cimbru
  • 100 gr zahar
  • 10 boabe de piper
  • sare  dupa gust

 

Mod de preparare:

Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se maruntesc in robotul de bucatarie. Rosiile se maruntesc apoi se trec prin separatorul de seminte si coaja.

Intr-o oala se pune pulpa de rosii si se fierbe la foc mic cca 1 ora. Se adauga compozitia de ardei, boabele de piper si amestecam.

Se fierbe la foc mic pana totul devine ca un sos . Cu 10 minute inainte de a lua oala de pe foc se adauga zaharul , crenguta se cimbru si sare dupa gust.

Cand sosul este gata se scoate crenguta de cimbru , se lasa sa se racesca cca 1 min apoi se pune in sticle sterilizate . Se capseaza si se impaturesc cu servete de bucatarie. A doua zi se pun la camara , la loc racoros .

Sos_de_rosii_cu_cimbru

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.