Sos de roşii cu ardei
PrinteazaSos de roşii
Ingrediente:
- 5 kg roşii
- 3 kg morcovi
- 1 kg ceapă
- 3 kg ardei gogoşari
- 3 ţeline mari
- sare
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curăţă şi se spală bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare.
Ceapa şi ardeiul se dau prin maşina de tocat şi se înăbuşă cu apă şi sare. După ce totul a fost bine înăbuşit, se adaugă sucul de roşii şi se amestecă toate ingredientele.
Se fierbe la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn din când în când. Sosul se păstrează în borcane cu capac şi se sterilizează. Se foloseşte la diferite mâncăruri scăzute.
Poftă bună!