Sos de roşii cu ardei

Printeaza

Sos de roşii cu ardei

Sos de roşii

Ingrediente: 

  • 5 kg roşii
  • 3 kg morcovi
  • 1 kg ceapă
  • 3 kg ardei gogoşari
  • 3 ţeline mari
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavaturile se curăţă şi se spală bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare.

Ceapa şi ardeiul se dau prin maşina de tocat şi se înăbuşă cu apă şi sare. După ce totul a fost bine înăbuşit, se adaugă sucul de roşii şi se amestecă toate ingredientele.

Se fierbe la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn din când în când. Sosul se păstrează în borcane cu capac şi se sterilizează. Se foloseşte la diferite mâncăruri scăzute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.