Sos de roşii (varianta)
PrinteazaSos de roşii
- 100 g ulei
- 150 g bulion sau 600 g roşii
- 1 g piper
- 100 g ceapă
- 100 g morcov
- 1 telină mică
- zahăr
- cimbru
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-un vas, se adaugă ceapă, morcov, telină şi alte legume, toate tăiate subţire. Cînd s-au rumenit, se adaugă roşii, sau bulion dizolvat, se potriveşte de zeamă cît este necesar, după care se mai lasă să fiarbă.
Se potriveşte de sare. Cine doreşte adaugă boabe de piper, oţet, cimbru şi zahăr. Se strecoară sosul în aşa fel, ca prin strecurătoare să treacă şi legumele, care dau gust şi leagă sosul.
Acest sos se foloseşte la toate mancărurile preparate din legume şi din peşte, ca ardei umpluţi cu orez, bame a la grec, fasole verde, crap pescăresc, marinată de peşte şi altele.
Pofta buna!