Sos de roşii (varianta)

Printeaza

Sos de roşii

Ingrediente:Sos de roşii (varianta)

  • 100 g ulei
  • 150 g bulion sau 600 g roşii
  • 1 g piper
  • 100 g ceapă
  • 100 g morcov
  • 1 telină mică
  • zahăr
  • cimbru
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-un vas, se adaugă ceapă, morcov, telină şi alte legume, toate tăiate subţire. Cînd s-au rumenit, se adaugă roşii, sau bulion dizolvat, se potriveşte de zeamă cît este necesar, după care se mai lasă să fiarbă.

Se potriveşte de sare. Cine doreşte adaugă boabe de piper, oţet, cimbru şi zahăr. Se strecoară sosul în aşa fel, ca prin strecurătoare să treacă şi legumele, care dau gust şi leagă sosul.

Acest sos se foloseşte la toate mancărurile preparate din legume şi din peşte, ca ardei umpluţi cu orez, bame a la grec, fasole verde, crap pescăresc, marinată de peşte şi altele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.