Sos de legume cu unt si verdeata

Printeaza

Sos de legume cu unt si verdeata din: zeamă de supă de carne, morcovi, pătrunjel rădăcină, păstâmac, ţelină, unt, faină, verdeaţă, foi de dafin.

Sos de legume cu unt si verdeata

Ingrediente:

  • 1,5 1 zeamă de supă de came, gata preparată
  • 300 g morcovi
  • 250 g pătrunjel rădăcină
  • 200 g păstâmac
  • 50 g ţelină
  • 50 g unt
  • 100 g faină
  • 1 legătură verdeaţă
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Se pregăteşte mai întâi supa de came. Zarzavatul, tăiat în felii subţiri, se pune în supa care dă în clocot. După ce a fiert, zarzavatul se va da prin sită.

Se pune din nou la fiert, până da în clocot, şi atunci se leagă sosul cu faina dizolvată în puţină supă rece. Se amestecă bine, ca să nu se formeze cocoloaşe. sau să se afume.

Gustul se potriveşte cu untul cmd şi cu foi de dafin, după ce a mai dat puţin în clocot. I se mai pot adăuga, tot pentru gust, câteva, picături‘de oţet sau suc de roşii.

Sosul se serveşte fie la rasol de carne, fie la peşte alb, pilafuri, budinci de legume şi macaroane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.