Reteta sos de lapte

Printeaza

Reteta sos de lapte din: lapte, faina, unt, sare.

Ingrediente:Reteta sos de lapte

  • 1 1/2 pahar lapte
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt proaspăt
  • sare

 

Mod de preparare:

Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau cu făină neprăjită. Cu făină prăjită.

Se prăjeşte uşor făina în unt, se stinge cu lapte fierbinte turnînd cîte puţin şi amestecînd mereu ca să nu se facă cocoloaşe.

Se adaugă sare după gust şi se lasă să fiarbă încet timp de 10 min. Se serveşte cald.

Cu făină neprăjită. Se dizolvă făina cu laptele rece, turnînd laptele în făină puţin cîte puţin.

Se pune la foc mic, ameste­cînd mereu timp de 8-10 min.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.