Sos de iaurt

Printeaza

Sos de iaurt

Ingrediente:Sos de iaurt

  • 1 iaurt gros (preferabil de oaie)
  • sare
  • usturoi

Preparare:

Iaurtul se bate cu furculiţa până se omogenizează bine. Usturoiul se striveşte până se obţine o pastă şi se amestecă împreună cu iaurtul, se potriveşte de sare.

Dacă iaurtul este mai puţin consistent, se pune într-un tifon dublu şi se lasă să se scurgă peste noapte.

Sosul se serveşte ca garnitură la ouă ochiuri sau la ardei cu orez, ca pastă pentru sandwich, dacă se adaugă nuci pisate, ca salată, dacă se amestecă şi nuci şi castraveţi, în cubuleţe mici.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sosul de iaurt cu usturoi este foarte bun. Eu il folosesc cand mananc peste. Trebuie sa incerc si reeta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.