Sos de hribi

Printeaza

Sos de hribi din: hribi, faina, unt, zeama de hribi, sare, piper, zeama de lamaie si rantas.

 

 

Ingrediente:Sos de hribi

  • 50 g hribi
  • 50 g făină
  • 25 g unt
  • 2 ceşti zeamă de hribi
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămîie
  • rantaş roşu

 

Mod de preparare:

Fierbem hribii, îi scoatem din apă, şi îi tăiem subţiri. Apoi îi prăjim în unt.

Strecurăm zeama în care au fiert hribii şi o amestecăm cu rîntaş roşu pregătit dinainte.

Lăsăm să scadă sosul pînă ajun­ge ca smîntînă, îl strecurăm şi adăugăm hribii tăiaţi şi prăjiţi.

Adăugăm sare, pi­per şi zeamă de lămîie.

Servim acest sos la chiftele de cartofi şi la mîncări cu garnitură de orez sau de griş.

Sosul de hribi dres cu smîntînă îl ser­vim la fripturile de carne.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos de hribi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.