Sos de ciuperci cu oregano

Printeaza

Sos de ciuperci cu oregano din: ciuperci, usturoi, ceapa, oregano, patrunjel, ulei, rosii.
Sos de ciuperci cu oregano

Ingrediente:

  • 500 grame de ciuperci proaspete
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cutie rosii taiate cubulete

Mod de preparare:
Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.

Pe foc mediu, caleste in uleiul de masline cateii de usturoi 2-3 minute, pana capata o culoare aurie,  apoi scoate-l din tigaie.

Adauga la uleiul de masline ceapa, oregano si patrunjelul, si mai caleste-le 4-5 minute, sau pana se inmoaie ceapa,adauga si ciupercile si mai lasa pe foc 4-5 minute, amestecand.

Adauga din zeama ramasa de la ciuperci si rosiile din cutie, cu sucul lor, si amesteca.

Lasa la fiert 10 minute, sau pana cand se reduce din zeama.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.