Sos de ciuperci (variante)

Printeaza

 Sos de ciuperci

Ingrediente:Sos de ciuperci (variante)

  • 1 pahar zeamă de carne sau apă
  • cîteva ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă făină
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat
  • 2-3 linguri smîntînă
  • 2 linguri zeamă de lămîie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală, şi se taie felii subţiri cîteva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apă, timp de 10 min.

Se prăjeşte untul cu făina şi se stinge cu zeama şi ciupercile fierte. Se adaugă smîntîna, zeama de lămîie, sarea şi pătrunjelul tocat, lăsînd să dea cîteva clocote.

Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.