Sos de carne friptă

Printeaza

 

Sucul rămas în tavă după ce s-a fript carnea : rostbif, viţel, curcan etc., îl scurgem într-un vas, adăugăm puţină apă rece sau o bucăţică de gheaţă şi îl ţinem la rece cam 1/2 oră, după temperatura su­cului de carne.

Cînd grăsimea s-a ridicat deasupra şi s-a sleit, o luăm cu lingura şi turnăm sucul într-o cratiţă, adăugăm bulion de carne simplu sau concentrat, lăsăm să fiarbă şi îl întrebuimţăm la nevoie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.