Sos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla

Printeaza

Sos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla din: avocado, iaurt, lime, lamaie, sare, piper, cartofi, ulei de masline, boia, chimion, tortilla.

Mod de preparare:Sos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla

Se cojesc 4 1/2 fructe de avocado, iar pulpa jumătăţii rămase se amestecă într-un blender cu 250g de iaurt natural, sucul de la 1 lime şi de la 1/2 lămâie, sare şi piper. Restul de avocado se taie cubuleţe, apoi se amestecă uşor în compoziţia de iaurt, împreună cu coaja rasă de la 1 lime.

Se fierb 1,25kg de cartofi noi mici 6 minute, apoi se scurg şi se amestecă bine cu 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură de boia iute şi 1 linguriţă seminţe de chimion. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6, apoi se coc cartofii cam 30 de minute, agitând tava la jumătatea timpului de preparare, până ce cartofii devin aurii şi fragezi.

Se mută sosul într-un castron sau două şi se serveşte cu cartofii fierbinţi şi o pungă de 200g de chipsuri tortilla, pentru a înmuia în sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.