Sos de crustacee

Printeaza

O reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina, frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu toate tipurile de crustacee, în special cu homar.

Ingrediente:Sos de crustacee

  • ulei pentru prăjit
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • o jumătate de ceapă, feliată mare
  • un morcov mic, feliat mare
  • o tulpină de ţelină, tocată
  • 0 frunză de dafin
  • 2 fire de cimbru proaspăt
  • 500 g fructe de mare, precum crabi, homari sau scoici
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml coniac
  • 30 g făină simplă
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 100 g roşii, fără tulpini, tăiate în jumătăţi şi cu seminţele scoase
  • 1 l  supă de peşte
  • 50 ml smântână grasă

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul şi usturoiul într-o cratiţă mare şi adâncă. Adăugaţi legumele şi căliţi-le, amestecând din când în când până când se înmoaie şi se rumenesc uşor.

Adăugaţi frunza de dafin, cimbrul şi scoicile. Tur­naţi în compoziţie vinul şi coniacul, frecând la fundul cratiţei pentru a amesteca toate depunerile. Fierbeţi până când tigaia se usucă. Presăraţi făina, apoi adăugaţi roşiile şi pasta de tomate. Adăugaţi supa de peşte şi amestecaţi până la fierbere. Reduceţi flacăra şi fierbeţi sosul la foc mic 30-40 minute, amestecând din când în când.

Strecuraţi sosul într-o cratiţă curată şi păstraţi-l la cald. Condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi smân­tână, dacă doriţi. Serviţi-l fierbinte.

 Sos de crustacee

Sos de crustacee

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/sos-crustacee html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.