Sos crema de ciuperci

Printeaza

Sos crema de ciuperci din: unt, hasme, ciuperci, tarhon, vin, supa, smantana.

Ingrediente:  Sos crema de ciuperci

  • 60 g unt fără sare
  • 4 haşme mari, tocate fin
  • 200 g ciuperci champignon, tăiate fin
  • un fir de tarhon proaspăt
  • 100 ml vin alb
  • 600 ml supă brună de vită
  • 2 linguri smântână sau smântână fermentată

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o tigaie, la foc mic. Adăugaţi haşmele şi prăjiţi-le două minute, până se înmoaie şi devin transparente, fără a se colora.

Măriţi flacăra, adăugaţi ciupercile şi tarhonul şi prăjiţi-le 5-7 minute, până când ciupercile se rumenesc.

Ciupercile îşi vor lăsa propriul lichid. înăbuşiţi compoziţia până când acest lichid se evaporă şi ciupercile sunt uscate.

Adăugaţi vinul alb, amestecând la fundul cratiţei cu o lingură de lemn pentru a curăţa toate sedi­mentele lipicioase, care sunt foarte aromate.

Adăugaţi supa brună şi fierbeţi compoziţia până când scade la jumătate.

Condimentaţi după gust cu sare şi piper. Strecuraţi şi mutaţi ciupercile într-un blender, amestecându-le până la omogenizare.

Adăugaţi supa, câteva linguri odată, apoi adăugaţi smântână şi amestecaţi-le în blender până când se omogenizează.

Mutaţi compoziţia într-o cratiţă pentru a o reîncălzi cât este necesar.

Pentru servire, turnaţi sosul într-o sosieră încălzită, mutaţi-l cu lingura pe fundul unei farfurii şi aşezaţi mâncarea deasupra sau adăugaţi-1 peste mâncare.

Serviţi sosul cu carne la grătar, sau cu peşte alb sau pui fiert.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.