Sos Coulis de roşii

Printeaza

O reteta de sos coulis de rosii din: rosii, hasme, ulei de masline, otet balsamic si pasta de tomate. Sos proaspăt, care nu necesită fierbere, perfect pentru vară, la legume coapte pe grătarul cu cărbune, precum dovleceii, vinetele şi ardeii graşi, sau la carne în aspic.

Ingrediente:Sos Coulis de roşii

  • 1  kg roşii foarte coapte
  • 2   haşme, tocate
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • o lingură oţet balsamic
  • 2 linguri pastă de tomate, opţional

Mod de preparare:

Puneţi la fiert o cratiţă cu apă. Crestaţi uşor roşiile la bază. Aşezaţi-le într-un castron, acoperiţi-le cu apă clocotită, lăsaţi-le 10 secunde şi cufundaţi-le într-un vas cu apă rece. Scurgeţi-le şi, cu vârful unui cuţit ascuţit, îndepărtaţi tulpinile şi curăţaţi-le de coajă, tăiaţi-le în sferturi şi curăţaţi seminţele. Tăiaţi miezul în bucăţi mari.

Amestecaţi într-un blender roşiile şi haşmele până la omogenizare. Treceţi compoziţia printr-o sită fină şi mutaţi-o într-un vas cu fundul rotund. Aşezaţi vasul pe un şervet pentru a impiedica să se mişte în timp ce amestecaţi. Adăugaţi treptat uleiul, în şuvoi subţire, băitând continuu cu telul.

Imediat ce compoziţia emulsionează sau se îngroşă, adăugaţi oţetul balsamic şi condimentaţi cu sare şi piper. Ca alternativă, puteţi reveni cu amestecul de roşii în blender, adăugând uleiul şi oţetul ca mai sus. Dacă sosul nu are o culoare roşie strălucitoare, sau dacă gustul de roşii este foarte slab, adăugaţi pasta de tomate pentru a-i îmbogăţi culoarea şi gustul.

Când nu este sezonul roşiilor, se pot utiliza roşii conservate şi scurse în locul celor proaspete.

Sos Coulis de roşii

Sos Coulis de roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.