Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii

Printeaza

Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii din: ardei gras, gogosari, rosii, sare.

Ingrediente:Sos_concentrat_de_ardei_gogosari_si_rosii

  • 3 kg ardei gras rosu
  • 1 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi arde­ii.

Puneti-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când pen­tru a nu se prinde de vas.

Este bine dacă se lucrează la o plită sau pe un ochi de aragaz peste care se pune o bucată de tablă, de ţiglă, de că­rămidă subţire de şamotă.

După ce amestecul a fiert 30 de minute, se adaugă gogoşarii tăiaţi în felii sau cubuleţe.

Lăsaţi să fiarbă până când scade aproape toată apa lăsată de roşii.

Săraţi, după gust, şi puneţi amestecul în borcane pe care închideţi-le apoi ermetic.

Sterilizaţi borcanele timp de 30 de miinute în cuptorul încălzit la foc mic şi lăsaţi-le apoi în cuptor, fără foc, până a doua zi.

Acest concentrat poate fi adăugat la supe, ciorbe, sosuri sau servit ca atare, lângă mâncare de cartofi sau carne.

Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii

Sos_concentrat_de_ardei_gogosari_si_rosii

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gem de capsune cu ardei chilli

Sos de ardei iuti

Sos de ardei iuti din: ardei iuti, ulei, bulion, otet, vin, sare. Ingrediente: circa 30 ardei iuţi, muraţi sau cruzi 1 lingură ulei (de preferat de măsline) 2-3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii 1-2 linguri oţet 1-2 linguri vin sare   Mod de preparare: Ardeii se toacă foarte mărunt, apoi se zdrobesc în […]

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit bun sosul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.