Sos Chutney de mango şi mere

Printeaza

O reteta simpla de Sos Chutney de mango şi mere din: otet de vin, apa, ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale si sare.

Ingrediente:Sos Chutney de mango şi mere

  • 230 ml oţet de vin/mere
  • 230 ml apă
  • 1/2 ardei iute roşu
  • 300 g zahăr
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • 4 linguriţe cu stafide mari
  • 8 migdale
  • 2  linguriţe cu sare

 

Mod de preparare:

Curăţă merele şi mango cje coajă şi feliază-le. Pune-le într-un vas împreună cu apa, ghimbirul proaspăt ras şi usturoiul tocat.

Ţine pe foc până se evaporă apa. Adaugă atunci oţetul, zahărul, sarea, migdalele întregi, ardeiul iute tocat mărunt, cuişoarele şi stafidele.

Ţine pe foc mic până compoziţia capătă o consistenţă mai groasă. Răceşte şi pune în borcanele pregătite în prealabil şi leagă strâns cu celofan (sau capac înfiletat, dar să nu fie de metal). Ţine la loc răcoros.

Sos Chutney de mango şi mere

Sos Chutney de mango şi mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.