Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de Sos Chutney de dovleac şi ghimbir din: dovleac, seminte de mustar, cuisoare, ardei iute rosu, ghimbir, vin alb, zahar brun, gem de caise si sare de mare.

Ingrediente:Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

  • 1 kg dovleac
  • 1 linguriţă cu seminţe de muştar
  • 3 cuişoare
  • 1 ardei iute roşu
  • 2  linguri cu ghimbir proaspăt ras
  • 300 ml vin alb (sau oţet de vin)
  • 3  linguri cu zahăr brun
  • 2-3 linguri cu gem de caise (sau fructe proaspete ori uscate)
  • 1/2 linguriţă cu sare de mare

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cuburi mici. Feliază cât mai subţire ardeiul iute şi pisează în mojar seminţele de muştar până ce obţii un praf fin. Pune toate ingredien­tele într-un vas larg cu fund dublu (sau mai gros) şi adu-le la temperatura de fierbere.

Redu flacăra şi lasă să fiarbă la foc domol 45- 60 de minute, amestecând din când în când. Dacă sosul se îngroaşă mult şi prea repede, completează cu puţină apă fierbinte.Pune compoziţia fierbin­te în borcane încălzite, sigilizează şi lasă la răcit.

Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.