Sos chinezesc de lămâie

Printeaza

O reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui, miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de pasăre.

Ingrediente:Sos chinezesc de lămâie

  • 60 ml zeamă de lămâie
  • 60 ml supă de pui
  • o lingură miere
  • o lingură zahăr
  • o jumătate de linguriţă de ghimbir proaspăt ras
  • o lingură făină de porumb
  • 1-2 picături colorant alimentar galben

 

Mod de preparare:

Puneţi zeama de lămâie, supa, mierea, zahărul şi ghimbirul într-o cratiţă cu 125 ml apă. Amestecaţi la foc mediu până când se dizolvă zahărul. Măriţi flacăra şi daţi compoziţia în clocot.

Ameste­caţi făina de porumb cu puţină apă şi adăugaţi-o în cratiţă, amestecând constant, până când fierbe şi se îngroaşă. Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi colorantul alimentar şi condimentaţi cu un strop de sare. Serviţi-l imediat.

Sos chinezesc de lămâie

Sos chinezesc de lămâie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.