Sos cald de mustar

Printeaza

 Sos cald de mustar din: ceapa, unt, faina, zeama de carne, vin alb, mustar, zahar, piper, sare.

Ingrediente:Sos cald de mustar

  • 2 cepe mari
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă făină
  • 2 ceşti zeamă de carne sau apă
  • 1 păhărel de vin alb
  • 1 linguriţă muştar
  • 1/ 2 linguriţă zahăr
  • un praf de piper
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Se lasă să se moaie fără să se rumenească, se adaugă făina şi, după ce se îngălbeneşte puţin, se stinge cu zeama carne. Se adaugă un păhărel de vin alb.

Se lasă să fiarbă 20 de minute şi se ia pieliţa ce se formează la suprafaţă.

Înainte de a servi, se adaugă muştarul muiat cu puţină zeamă, piperul şi zahărul. Se trece prin sită. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ionela Antoaneta

    A facut cineva sosul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.