Sos Beurre fondue

Printeaza

O retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama de lamaie.

Ingrediente:Sos Beurre fondue

  • 50 ml apă
  • vin alb sec sau supă de pui
  • 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit
  • zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare:

Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec sau supă de pui] într-o cratiţă mică şi daţi-l în clocot. In timp ce fierbe la foc mic, adăugaţi pe rând cuburile de unt şi amestecaţi-le cu un mixer până când se omogenizează.

Luaţi cratiţa de pe foc şi condimentaţi sosul, după gust, cu puţină zeamă de lămâie, sare şi piper. Serviţi sosul imediat, sau păstraţi-1 cald (nu fierbinte), acoperit cu o folie de plastic deasupra unei cratiţe cu apă caldă, cel mult 30 de minute înainte de utilizare.

Dacă sosul se răceşte prea tare, se va întări. Incălziţi-l, amestecandu-l deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte. Dacă devine prea fierbinte, se va tăia.” Luaţi-1 de pe cratiţa cu apă şi adăugaţi in el o bucăţică de gheaţă sau câteva picături de apă rece.

Sos Beurre fondue

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.