Sos de ardei gras roşu

Printeaza

O reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb.

Ingrediente:Sos de ardei gras roşu

  • 1 ardei gras rosu mare
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l de seminţe şi de filamentele albe din interior. Unge-i pieliţa cu puţin ulei, aşază-1 într-o tavă (cu pieliţa în sus) şi coace-1 în cuptorul încălzit la 190° C circa 20 de minute.

Pune jumătăţile de ardei într-o pungă de plastic şi lasă-le să transpire. Când s-a răcorit, curăţă-le de pieliţă şi taie-le fâşii. Pune fâşiile de ardei în vasul blenderului, adaugă uleiul rămas, sare şi un praf de piper alb. Mixează până când obţii un amestec omogen, încorporează apoi ricotta sau smântâ­nă şi pune sosul în frigider.

Serveşte sosul cu brânză, cu pâine prăjită sau foloseşte-1 pentru condimentarea pastelor reci.

Sos de ardei gras roşu

Sos de ardei gras roşu

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.