Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

Printeaza

O reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas, portocale, scortisoara, zahar si lichior.

Ingrediente:Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

  • 1/2 ananas
  • 2 portocale zemoase
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 30 ml lichior Grand Marnier

 

Mod de preparare:

Stoarce portocalele şi strecoară zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc şi încălzeşte lichidul până când se dizolvă zahărul, apoi opreşte focul, adaugă batoanele de scorţişoară şi lasă-le să se infuzeze.

Curăţă ananasul de coajă şi taie-1 în bucăţi măricele, pune-le în zeama de portocale călduţă şi aromatizează cu lichiorul. Lasă compoziţia să se marineze 3-4 ore în frigider, scoa­te scorţişoara, transfer-o în vasul blenderului şi mixeaz-o până când obţii un amestec cremos. Serveşte sosul înghetat sau cu salate de fructe.

Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.