Sos alb cu zeamă de carne

Printeaza

Sos alb cu zeamă de carne

Ingrediente:Sos alb cu zeamă de carne

  • 50 g făină
  • 25 g unt
  • 2 ceşti de zeamă de carne

 

Mod de preparare:

Pregătim un rîntaş alb, fierbinte, şi îl stingem cu bulion clocotit (de carne de vacă, de viţel sau de pasăre). Lăsăm să scadă la foc, amestecînd cu lingura şi luînd spuma de deasupra sosului.

Scădem sosul pină aiunge de consis­tenţa unei smîntîni subţiri, îl trecem printr-o strecurătoare deasă şi îl între­buinţăm.

Acest sos serveşte ca bază la toate so­surile albe.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.