Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui

Printeaza

Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui

Ingrediente:Soroana de orez cu sos de rosii si piept de pui

  • 1 cană de orez
  • 1 l lapte
  • 1 gogoşar
  • 1 ardei verde
  • sare
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2-3 linguri bulion
  • 100 g şvaiţer

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 50 unt
  • 2-3 roşii
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Fierbi mai întâi laptele şi-l laşi deoparte. Speli apoi bine orezul şi-l pui la fiert în lapte cu puţină sare, dar amesteci mereu ca să nu se lipească. în acest timp cureţi gogoşarul, ceapa şi ardeiul, le speli, j le tai cubuleţe şi le pui să se călească în ulei încins.

Desfaci bulionul cu puţină apă şi-l tomi apoi peste legume, după ce s-au înmuiat. Mai laşi puţin pe foc, potriveşti gustul de sare şi dai sosul deoparte. După ce a fiert orezul, îl amesteci cu sosul de ardei.

Pregăteşti apoi umplutura: cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească în unt topit şi puţin ulei. Speli pieptul de pui, îl dezosezi, îl tai cubuleţe şi-l adaugi peste ceapă. Speli roşiile, le dai le dai pe razatoare si le pui peste pieptul de pui, dupa 5-6 minute.

Fierbi sosul inca 10-15 minute, amestecand mereu, apoi il dai deoparte. Ungi o cratita cu diametru de 25 cm cu unt si pui in mijloc un borcan de 800 g umplut 3/4 cu apa. Asezi apoi o parte din orez, apoi svaiterul taiat felii, apoi orezul ramas.

Dai mancare la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cand e gata, lasi orezeul sa se raceasca, apoi scoti cu grija borcanul, rastorni coroana pe un platou si pui in mijloc sosul cu pipetul de pui si o aduci la masa.

Soroana de orez cu sos de roşii şi piept de pui

Soroana de orez cu sos de rosii si piept de pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.