Sorbeto din portocale cu ciocolata

Printeaza

Sorbeto din portocale cu ciocolata din: ciocolata neagra, suc de portocale, apa, zahar, praf, coaja de portocla, suc si coaja de lamaie, gelatina, lichior de portocale, frunze de menta, gheata si ulei.

 

Ingrediente:

  • 250 g ciocolata neagra
  • 300 ml suc proaspat de portocale
  • 150 ml apa
  • 4 linguri zahar praf
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita gelatina
  • 3 linguri lichior de portocale
  • frunze de menta pentru ornare
  • un castron mai mare plic cu cuburi de gheata
  • 2-3 linguri ulei

 

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu ulei interiorul unui castron cu o capacitate de 850ml şi puneţi-l la congelator. Topiţi ciocola­ta, ruptă în bucăţele, la bain-marie.

Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l în repaus 3-5 minute. Scoateţi cas­tronul din congelator şi turnaţi ciocolata topită în el, înclinaţi-l în aşa fel încât să acoperiţi în întregime pereţii castronului cu ciocolată topită.

Puneţi castronul astfel pregătit în castronul cu cuburi de gheaţă, pentru ca ciocolata să se întărească şi puneţi-le la frigider.

Opriţi 3 linguri suc de portocale într-un vas termorezistent. Restul de suc de portocale amestecaţi-l cu apa, zahărul, coaja de portocală, sucul şi coaja de lămâie.

Puneţi amestecul la foc potrivit, amestecaţi încontinuu până când se topeşte zahărul, apoi luaţi vasul de pe foc.

In sucul de portocale oprit dizol­vaţi gelatina, apoi încălziţi-o la bain-marie, pentru o bună omogenizare.

Turnaţi-o apoi în amestecul cu sucul de portocale şi lămâie şi puneţi compoziţia obţinută la congelator.

Din oră în oră, scoateţi sorbeto din congelator şi amestecaţi-l energic pentru a sfărâma acele de gheaţă.

Când sorbeto este întărit, scoateţi-l din congelator şi scoateţi şi castronul cu ciocolată de pe cuburile de gheaţă.

Puneţi sorbeto în castronul cu ciocolată, nivelaţi şi puneţi preparatul la congelator pentru o noapte.

A doua zi, răsturnaţi preparatul pe un platou ţinut la congelator, în aşa fel încât deasupra să fie „castronul” de ciocolată.

Ornaţi cu frunze de mentă înainte de servire.

 

Sorbeto din portocale cu ciocolata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.