Sorbet de ţelină şi suc de morcovi

Printeaza

O reteta de sorbet de telina si suc de morcovi din: apa minerala, zahar, tije de telina, mere, zeama de lamaie, albus de ou si morcovi.

Ingrediente:Sorbet de ţelină şi suc de morcovi

  • 250 ml apa minerala
  • 340 g zahar
  • 350 g tije de telina (cu frunze)
  • 100 g mere verzi
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • 1/2 albus de ou
  • 2 morcovi

 

Mod de preparare:

Taie ţelina bucăţi şi opăreşte-le 1 minut în apă clocotită, apoi răceşte-le într-un castron cu apă rece cu gheaţă. Pune-le în blender, adaugă merele curăţate de coajă şi cotoare, tăiate bucăţi şi mixează-le împreună cu zeama de lămâie.

Adaugă 250 ml din siropul răcit şi albuşul bătut spumă tare.

Toarnă compoziţia în aparatul de făcut îngheţată şi procedează conform instrucţiunilor de preparare. Inainte de a-l aduce la masă, pasează morcovii în blen­der şi filtrează sucul.

Toarnă sucul de morcovi în cupe sau în pahare, pune sorbetul deasupra şi serveşte-l imediat.

Sorbet de ţelină şi suc de morcovi

Sorbet de ţelină şi suc de morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.