Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

Printeaza

O reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar.

Ingrediente:Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

  • 2 linguri de frunze de menta proaspata
  • 170 g zahar
  • 375 ml apa
  • 125 ml suc de lamaie
  • 20 g frunze de busuioc proaspete
  • 1 pepene galben
  • 2 linguri de zahar, suplimentar

 

Mod de preparare:

într-un vas de mărime potrivită, pui pe foc apa şi zahărul, amestecând până la dizolvarea lui. Laşi să dea într-un clocot, apoi reduci flacăra şi fierbi la foc mic încă 5 minute, lei si­ropul de pe foc şi laşi să se răceas­că.

Folosind un robot de bucătărie, amesteci siropul de zahăr, sucul de lămâie şi frunzele de busuioc, tocate mare, până la omogeni­zare. Torni amestecul într-o formă puţin adâncă şi o pui la congelator pentru 3 ore sau până se întăreşte. Amesteci din nou cu un robot sau blender, apoi laşi iar la congelator alte câteva ore, ca să obţii sorbetul.

Intre timp, cureţi pepenele de coajă şi de seminţe şi-l tai în felii grosuţe. Amesteci într-un castron mic frun­zele de mentă, tocate mare, cu sucul de lămâie şi zahărul, rămase.Torni amestecul peste pepenele pregătit şi dai totul la rece. Serveşti pepenele cu sorbet desupra. Este delicios!

Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.