Sorbet de struguri albi şi smochine

Printeaza

O reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza.

Ingrediente:Sorbet de struguri albi şi smochine

  • 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g)
  • 3 linguri zahăr
  • 100 ml apă
  • 3 smochine proaspete mici coapte
  • 1 linguriţă glucoză

 

Mod de preparare:

Fierbe apa cu zahărul timp de 5 minute şi prepară un sirop. Adaugă şi glucoza dacă vrei să obţii o compoziţie mai stabilă.

Pune în vasul mixerului boabele de struguri şi siro­pul şi mixează-le. Trece compoziţia printr-o sită cu ochiuri mai mari şi pune-o într-un vas din oţel inoxidabil sau din plastic.

Curăţă smochinele, taie-le bucăţele şi adaugă-le în compoziţie. Pune vasul în congelator şi lasă-l 2 ore, apoi taie compoziţia bucăţi cu un cuţit.

Pune-le în mixer şi amestecă până când se omogeni­zează. Serveşte sorbetul imediat. Este un desert proaspăt, uşor şi răcoritor.

Sorbet de struguri albi şi smochine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.