Sorbet de mango

Printeaza

Sorbet de mango din: mango, biscuiti de ovaz cu fulgi de ciocolata, nuci, fructe uscate, zahar, apa, suc de limeta, esenta de vanilie.

Ingrediente:Sorbet_de_mango

  • 4 mango
  • 4-5 biscuiti de ovaz cu fulgi de ciocolata
  • 50 g nuci
  • 100 g fructe uscate
  • 7 lingurite cu zahar
  • 300 ml apa
  • 3 linguri cu suc de limeta
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Usuca biscuitii si nuca in cuptor, apoi zdrobeste-i. Amesteca-i cu fuctele uscate si stropeste cu putina esenta.

Da apa cu zaharul intr-un clocot, dupa care lasa-l sa se racoreasca.

Spala bine fructele de mango, curata-le de coaja, indeparteaza samburele si taie-le cubulete.

Paseaza-le cu blenderul sau mixerul.

Piureul astfel obtinut subtiaza-l cu siropul de zahar racorit si sucul de limeta.

Amestecul astfel obtinut pune-l intr-un vas cu capac si lasa-l la congelator trei ore.

Amesteca din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita formarea aschiilor de gheata

. Serveste in castronele, cu amestecul de biscuiti si fructe.

 

Sorbet de mango

Sorbet_de_mango

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate

Sorbet de capsuni si lamaie

Sorbet de capsuni si lamaie din: zahar, apa, sare, capsuni, lamaie. Ingrediente: 140 g zahăr 75 ml apă 1/4 linguriţă sare 750 g căpşuni 3 linguri zeamă de lămâie     Mod de preparare: Zahărul, apa şi sarea se amestecă într-o cratiţă, la temperatură medie. Se fierb, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul şi sarea, aproximativ […]

 

Sorbet delicios din fructe de pădure

Sorbet de fragute

Sorbet de fragute din: fragute, lamaie, zahar. Ingrediente: 600 g frăguţe 1/2 lămâie 400 g zahăr 150 ml apă   Mod de preparare: Fierbe zahărul cu apa vreo cinci minute, până ce obţii un sirop. Lasă-l la răcit cel puţin o oră, până ce se răceşte complet. Intre timp, curăţă frăguţele de codiţe, spală-le şi pune-le […]

 

Sorbet de cacao

Sorbet de cacao

Sorbet de cacao din: ciocolata, cacao, zahar de mesteacan, cacao, apa minerala. Ingrediente: 200 g ciocolată 70% cacao 150 g zahăr de mesteacăn 75 g cacao amară 500 ml apă minerală   Mod de preparare: Diluaţi cacaua amară cu puţină apă minerală (luată din cei 500 ml) într-o cratiţă. Adăugaţi restul, precum şi zahărul de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.