Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

Printeaza

O reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie.

Ingrediente:Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

  • 250 g fragi
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 3 linguri votcă aromată cu căpşuni
  • 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină)

pentru decor:

  • 1 măr verde
  • 50 g sorbet de lămâie

 

Mod de preparare:

Pune la fiert apa cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie.  Când siropul începe să clocotească, adaugă fragii şi fierbe-i 10 minute. Dizolvă gelifiantul şi strecoară-l printr-o sită fină, apoi amestecă-1 cu siropul de fructe călduţ, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Peste compoziţia obţinută toarnă votca şi amestecă, apoi pune-o în pahare sau cupe şi lasă-le la răcit în frigider. Decorează cu feliuţe de măr verde şi cu o lingură de în­gheţată de lămâie înainte de a le aduce la masă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.