Sorbet de căpşuni cu tofu

Printeaza

O reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni.

Ingrediente:Sorbet de căpşuni cu tofu

  • 250 g căpşuni
  • 200 g tofu
  • 500 ml lapte de orez
  • 2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină)
  • 3   linguriţe malţ
  • 3 linguri sirop de arţar
  • 1 păstaie de vanilie

pentru decor:

  • căpşuni

 

Mod de preparare:

Pune laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie tăiată în două, pe lungime.  Când începe să clocotească adaugă gelifiantul şi ţine-l pe foc mic încă 10 minute, până când se dizolvă. Toarnă malţul, opreşte focul şi lasă compoziţia să se răcească.

Pasează în blender căpşunile, tofu, siropul de arţar, apoi amestecă-le cu laptele. Mută compoziţia într-un castron şi pune-o în congelator. Las-o să se întărească cel puţin 3 ore. Amestecă bine sorbetul până când devine cremos, pune-l în cupe sau în pahare, decorează cu bucăţi de căpşuni şi serveşte-l.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.