Sorbet cu lămaie şi busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri.
- 200 g zahăr
- 300 ml apă
- 3 lămâi
- 1 păhărel de votcă
- 6 frunze de busuioc
- 2 albuşuri
pentru decor:
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi coaja de la o lămâie tăiată fâşii groase. Scoate coaja şi lasă lichidul să se răcească, apoi adaugă zeama de la cele 3 lămâi şi votca.
Toacă mărunt frunzele de busuioc, pune-le în lichid şi amestecă. Bate albuşurile spumă şi încorporea- ză-le în amestecul cu busuioc.
Pune compoziţia 2 ore în congelator, apoi transfer-o în aparatul de făcut îngheţată (răcit în frigider), amestecă 20 de minute şi pune din nou în frigider. Serveşte sorbetul în cupe, decorat cu frunzuliţe de busuioc.
Sorbet cu lămâie şi busuioc
Poftă bună!