Sorbet cu lămaie şi busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri.

Ingrediente:Sorbet cu lămaie şi busuioc

  • 200 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 3 lămâi
  • 1 păhărel de votcă
  • 6 frunze de busuioc
  • 2 albuşuri

pentru decor:

  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi coaja de la o lămâie tăia­tă fâşii groase. Scoate coaja şi lasă lichidul să se răcească, apoi adaugă zeama de la cele 3 lămâi şi votca.

Toacă mărunt frunzele de busuioc, pune-le în lichid şi amestecă. Bate albuşurile spumă şi încorporea- ză-le în amestecul cu busuioc.

Pune compoziţia 2 ore în congelator, apoi transfer-o în aparatul de făcut îngheţată (răcit în frigider), amestecă 20 de minute şi pune din nou în frigider. Serveşte sorbetul în cupe, decorat cu frunzuliţe de busuioc.

Sorbet cu lămâie şi busuioc

Sorbet cu lămaie şi busuioc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.