Somon cu unt aromat

Printeaza

O reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru, sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie, morcovi, praz, supa, ulei si piper.

Ingrediente:Somon cu unt aromat

  • 4 boabe de piper negru
  • putin coriandru
  • 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 40 g unt
  • 750 g cartofi
  • sare
  • 4 bucati somon (a 180 g)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 morcovi
  • 1 tulpina de praz
  • 150 ml supa
  • 2 linguri ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Măcinaţi pipe­rul, coriandrul şi sarea de mare în acelaşi timp. Ames- tecaţi-le cu untul moale şi formaţi un rulou. înveliţi-l în folie de aluminiu si lăsati-l la rece. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i rondele şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 10 minute.

Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un prosop de bu­cătărie, stropiţi-l cu suc de lămâie şi săraţi-l.

Tăiaţi mor­covii şi partea verde de la praz fâşii. Fierbeţi supa cu puţin suc de lămâie. Fierbeţi peştele acolo cca. 10 minu­te. In ultimele 3 minute adă­ugaţi morcovii şi prazul tăiat, între timp, încingeţi uleiul. Scurgeţi cartofii bine, apoi căliţi-i în tigaie.

Săraţi-i şi piperaţi-i. Luaţi peştele şi legu­mele din supă şi aşezaţi-le împreună cu rondelele de cartofi. Aşezaţi câte două fe­lii din untul aromat peste peşte şi lăsaţi-le să se to­pească. La final, ornaţi totul după cum doriţi.

Somon cu unt aromat

Somon cu unt aromat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.