Somon teriyaki

Printeaza

Somon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar.

Ingrediente:Somon_teriyaki

  • 4 felii de somon
  • 1500 ml sos de soia
  • 150 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 1 lingura zahar

 

 

Mod de preparare:

Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20 min, până când lichidul s-a redus la cca 1/3 şi a devenit siropos (nu foarte gros, dar nici apos). Amestecaţi tot timpul, altfel se arde pe fund.

Ungeţi feliile de somon cu puţin ulei, presăraţi cu puţină sare. Puneţi-le pe grătar, cu grilajul la 15 cm de jar. Când pe partea de deasupra se formează picături de suc şi carnea devine uşor albicioasă, întoarceţi-o. După 1-2 min, ungeţi pe deasupra cu sos şi întoarceţi din nou.

După 1 min, ungeţi şi întoarceţi iar. Repetaţi procedura de încă 3-4 ori. Este esenţial ca sosul să nu fie prea gros, deoarece se va arde repede, nici prea subţire, fiindcă nu se formează glazura.

Somon teriyaki

Somon_teriyaki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.