Somon cu sos alb si spanac

Printeaza

O retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline.

Ingrediente:Somon cu sos alb si spanac

  • 8 fileuri de somon
  • sare
  • piper
  • cimbru verde

Pentru sos:

  • 100g unt
  • 3 linguri făină
  • nucşoară
  • 400 ml lapte
  • o legătură ceapă verde
  • un kg spanac
  • zeama de la 2-3 lămâi
  • o linguriţă zahăr
  • ulei de măsline pentru salată

 

Mod de preparare:

Se stropeşte somonul cu suc de lămâie şi se dă la rece. Pentru sos se topeşte untul, se adaugă făina, sarea, se amestecă bine şi, la final, se pune laptele călduţ. Se rade nucşoară si se dă în clocot.

Se opăreşte spanacul 10-15 minute, cât să se înmoa­ie uşor, apoi se scoate în sită. Se pregăteşte cu sos de lămâie, ulei, zahăr şi ceapă verde. Se pune somonul pe grătar si se rumeneşte. Se serveşte pe pat de spanac cu ceapă verde.

Somon cu sos alb si spanac

Somon cu sos alb si spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.