Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

Printeaza

O reteta de somon si lavrac la gratar cu salata creata din: file de lavrac, file de somon, lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa, salata creata, sare, piper si rosii.

Ingrediente:Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

  • 250 g file de lavrac
  • 250 g file de somon
  • 1 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă
  • salată creaţă
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 4 roşii

 

Mod de preparare:

Curăţă cele două feluri de peşte de eventualele oase şi de piele şi pune-le pe o tavă presărată cu sare şi stropită cu puţin ulei de măsline.

Stoarce lămâia şi dizolvă un praf de sare în jumăta­te din zeama obţinută; pune o lingură ulei de măsline si amestecă bine până când obţii o emulsie, apoi toarn-o peste peşte.

Curăţă ceapa, taie-o lamele subţiri şi pune-o în marinată, peste peşte.

Acoperă cu folie alimentară şi las-o 10 minute în frigider.

Scoate bucăţile de peşte din marinată şi taie-le pătrate.

Spală, zvântă salata şi rupe-o direct pe farfurii, asezoneaz-o cu un praf de sare, două linguri ulei de măsline şi zeama de lămâie oprită.

Frige bucăţile de peşte doar pe o parte, în aşa fel încât acestea să fie tari şi crocante pe o parte, iar pe cealaltă, moi şi suculente.

Pune-le peste salată şi serveşte-le fierbinţi, de­corate cu o roşie.

Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.