Somon prajit, in stil chinezesc

Printeaza

O reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan.

Ingrediente:Somon prajit, in stil chinezesc

  • 4 fileuri de somon
  • 300 g taitei
  • 1 morcov, razuit fasii
  • 1 dovlecel, taiat felii
  • 1 ardei gras rosu, taiat felii
  • 200 g fasole verde, taiata in doua si porumb mic, taiat in doua
  • 1/2 legatura patrunjel, tocat
  • 8 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 lingura ulei de susan

 

Mod de preparare:

Amesteca sosul de soia, ghimbirul, mierea şi muştarul şi pune marinata în tava de copt. Aşaza somonul şi unge uniform.  Incinge grătarul şi frige somonul pe ambele Dârţi, 3 minute. Pune din nou somonul în tava, acoperă cu folie şi da la cuptor 12 minute, pânâ când se pătrunde.

Intre timp, fierbe tăieţeii, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Incinge uleiul de susan in wok şi prăjeşte legumele 2-3 minute, amestecând continuu.

Adaugă tăieţeii fierţi şi scurşi de lichid, pătrunjelul, marinata din tavă. Porţionează în boluri şi pune deasupra fileurile de somon.

Somon prajit, in stil chinezesc

Somon prajit, in stil chinezesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.